Friday , April 19 2024
Noutati

Biserica Fortificata Prejmer

In ce regiune se afla Biserica fortificata Prejmer?

Ati auzit de Biserica fortificata Prejmer? Ei bine, daca nu ati auzit despre aceasta biserica, veti auzi in cele ce urmeaza. Ramaneti alaturi de noi si aflati de ce este una dintre cele mai cunoscute biserici din Romania.

Biserica fortificata Prejmer: Unde se afla?

Asadar, inainte de toate trebuie sa stiti unde se afla Biserica fortificata Prejmer pentru a putea sa o vizitati. Ei bine, biserica se afla in Transilvania, mai exact in judetul Brasov. Mai exact, se afla la doar 15 kilometri distanta de Brasov.

Ca sa va oferim mai multe informatii in acest sens, va spunem ca Prejmer este o comuna aflata la doar la kilometri de Muntii Intorsurii (Nord). Totodata, valea Oltului se afla la doar 5 kilometri (Sud). In plus, comuna are legaturi directe atat pe sosea cat si pe calea ferata cu orase precum Brasovul si Sfantu Gheorghe prin pasul Buzau cu Moldova dar si cu Muntenia.

Cand a fost construita biserica?

Acum ca ati aflat unde se afla Biserica fortificata Prejmer, doriti probabil sa aflati si cand a fost construita aceasta. Aceasta este una dintre cele mai mari curiozitati ale oamenilor atunci cand vine vorba despre biserici.

Biserica Fortificata PrejmerSi aici nu discutam despre orice biserica din Romania, ci despre una foarte cunoscuta. Este fara doar si poate, printre cele mai cunoscute biserici evanghelice din tara. In plus, este printre cele mai cunoscute biserici evanghelice din estul Europei.

Insa este singura biserica ingradita de ziduri fortificate. Din acest motiv putem spune ca discutam despre o biserica “speciala” daca poate fi numita astfel.

A fost construita de foarte mult timp, inca de pe vremea Cavalerilor Teutoni. Acestia i-au pus bazele in anul 1218. Insa, adevaratii constructori ai bisericii au fost taranii si meseriasii sasi din Tara Barsei, o parte integranta a Transilvaniei.

Despre biserica de la Prejmer

Exista multe lucruri de adus in discutie atunci cand vine vorba despre Biserica fortificata Prejmer. In primul rand mentionam faptul ca face parte din Patrimoniul UNESCO, si nu de ieri de azi ci inca din anul 1999.

Si mai interesant este faptul ca este singura biserica inclusa in Ghidul Verde Michelin. Este singura destinatie din Romania care a primit trei stele. Acesta trebuie sa fie un factor important care sa va determine sa doriti sa vizitati aceasta biserica.

Trebuie mentionat de asemenea faptul ca odata cu trecerea timpului, au fost efectuate diverse modificari pentru ca biserica sa arate astfel. Arata in asa fel incat multe cupluri aleg sa isi faca pozele de nunta langa biserica si langa Cetatea Prejmer.

In incheiere dorim sa va aducem la cunostinta ca biserica poate fi vizitata in fiecare zi a saptamanii. Exista insa un program de vizite la fel ca atunci cand discutam despre obiectivele turistice.

Exista un program de vara dar si un program de iarna pentru vizitarea bisericii. Programul de vara este cuprins in perioada 1 aprilie – 31 octombrie. In aceasta perioada, de luni pana sambata se poate vizita incepand de la ora 09:00 pana la ora 18.00. Duminica se poate vizita de la ora 11:00 pana la ora 18:00.

Programul de iarna este cuprins in perioada 1 noiembrie – 31 martie. In aceasta perioada, de luni pana sambata programul este de la 09:00 pana la 16:00. Duminica programul este de la ora 11:00 pana la 16:00.