Tuesday , March 28 2023

Proiectare Instalatii Termice

Proiectare instalatii sanitare pe cupru sau pe PPR?

Pentru a beneficia de o instalatie termica functionala la capacitate maxima, aveti nevoie de o proiectare instalatii termice. In afara faptului ca va functiona la capacitate maxima, o astfel de instalatie va putea sa va ofere si multe alte avantaje.

Apare insa in cele mai multe situatii urmatoarea intrebare: “Ce sa aleg dintre instalatie termica pe cupru sau instalatie termica pe PPR?”. Acest articol vine cu informatii utile care va pot ajuta sa alegeti tipul de instalatie sanitara potrivit. Cititi pana la final si aflati care instalatie este potrivita pentru necesitatile familiei dvs.

Proiectare instalatii sanitare – Ce sa aleg?

Asadar, majoritatea persoanelor doresc sa afle daca este recomandat sa opteze pentru instalatii pe cupru sau PPR? Adesea acesta este primul lucru la care se gandesc proprietarii locuintelor atunci cand vine vorba despre instalatii termice.

Ei bine, intr-adevar, alegerea materialelor din care sunt fabricate tevile folosite pentru instalatia termica, are o mare importanta. Si nu este vorba doar despre tevi ci si despre coturile si fitting-urile sanitare. Durabilitatea, aspectul locuintei si chiar si intretinerea si randamentul unui circuit depinde de acest lucru.

In ultimii ani, cele mai multe persoane si-au indreptat atentia spre conductele din polipropilena (conductele PPR) si cupru. Cele mai preferate sunt insa cele din cupru datorita faptului ca au pretul mult mai atractiv in comparatie cu cele din cupru.

Atat conductele din cupru cat si cele din PPR sunt cunoscute ca fiind deosebit de rezistente la presiuni ridicate si la temperatura. Au insa si alte caracteristici foarte importante, de care trebuie tinut cont. Cel mai important este ca la fiecare circuit termic sau sanitar, sa optati pentru conductele potrivite pentru specificul instalatiei.

Tevile din cupru

Tevile din cupru prezente intr-o proiectare instalatii termice, au multe avantaje dar si unele dezavantaje. Acestea de exemplu pot fi folosite si pentru lucrari de instalatii sanitatare si termice sau pentru gaz.

Proiectare Instalatii TermiceCuprul este renumit ca un material cu calitati antibacteriene. Din acest motiv, conductele din cupru sunt perfecte pentru instalatia de apa menajera. Cand se doreste utilizarea acestor tevi pentru incalzirea prin pardoseala, se pot alege tevi de cupru 22. Aceste tevi au randamentul termic mai scazut. Pentru un randament deosebit, sunt recomandate tevile de cupru izolate.

Alegerea dimensiunilor se va face in functie de aplicatie. Se iau in considerare viteza apei si debit. Pentru instalatia de apa calda – rece de la baie de exemplu, poate fi folosita teava de cupru de 15.

Ca si dezavantaj amintim pretul mai mare al acestor tevi este reprezentat de pretul lor. Din acest motiv exista persoane care se orienteaza spre tevi PPR. Despre ele vom discuta in continuare.

Tevile din polipropilena (PPR)

Tevile fabricate din acest material devin din ce in ce mai cautate. Au caracteristici tehnice foarte importante. Este important sa mentionam faptul ca acaeste tevi din polipropilena sunt de mai multe tipuri.

Tevile din PPR pot fi simple, adica sa nu aiba insertie care sa reduca conductivitatea. Aceste tevi pot fi folosite pentru instalatiile de apa potabila (apa rece).

Un alt mare avantaj al acestor tevi este ca nu sunt afectate de agentii termici. Au o mare rezistenta la coroziune, si au pretul mai mic comparativ cu tevile din cupru.

Cu toate acestea insa, fiecare este liber sa faca alegerea pe care o considera cea mai potrivita pentru nevoile sale.

Citeste si...

Ferestre PVC Brasov

Ferestre PVC Brasov

De ce aleg oamenii ferestre pvc Brasov in locul ferestrelor din lemn? Stiati ca majoritatea …