Monday , March 4 2024
Noutati

Radiologie Brasov

Cum functioneaza razele X din cabinetele de radiologie Brasov?

Razele X utilizate de cabinetele de radiologie Brasov sunt o forma de radiatie electromagnetica , similara cu lumina vizibila. Spre deosebire de lumina, totusi, razele X au o energie mai mare si pot trece prin majoritatea obiectelor, inclusiv prin corp.

Razele X medicale sunt folosite pentru a genera imagini ale tesuturilor si structurilor din interiorul corpului. Daca razele X care calatoresc prin corp trec si printr-un detector de raze X de pe cealalta parte a pacientului, se va forma o imagine. Aceasta imagine reprezinta „umbrele” formate de obiectele din interiorul corpului.

Un tip de detector de raze X este filmul fotografic, dar exista multe alte tipuri de detectoare care sunt folosite pentru a produce imagini digitale. Imaginile cu raze X rezultate in urma acestui proces se numesc radiografii.

Utilizarea radiografiilor de la cabinetele de radiologie Brasov

Mai jos sunt enumerate exemple de examinari si proceduri care utilizeaza tehnologia cu raze X fie pentru a diagnostica, fie pentru a trata boala:

Radiografia cu raze X

Detecteaza fracturi osoase, anumite tumori si alte mase anormale, pneumonie, unele tipuri de leziuni, calcificari, obiecte straine, probleme dentare etc.

Mamografie

O radiografie a sanului care este utilizata pentru detectarea si diagnosticarea cancerului. Mamografiile pot detecta de asemenea bucati mici de calciu, numite microcalcificari. Acestea apar ca pete foarte stralucitoare pe o mamografie. Desi de obicei sunt benigne, microcalcificarile pot indica ocazional prezenta unui anumit tip de cancer.

CT (tomografie computerizata)

Combina tehnologia traditionala cu raze X cu procesarea computerizata pentru a genera o serie de imagini in sectiune transversala ale corpului. Acestea pot fi ulterior combinate pentru a forma o imagine tridimensionala cu raze X. Imaginile CT sunt mai detaliate decat radiografiile simple si ofera medicilor posibilitatea de a vedea structurile din corp din mai multe unghiuri diferite.

Fluoroscopie

Radiologie BrasovUtilizeaza raze X si un ecran fluorescent pentru a obtine imagini in timp real ale miscarii in interiorul corpului. Mai foloseste aceste raze pentru a vizualiza procesele de diagnosticare precum urmarirea traseului unui agent de contrast injectat sau inghitit.

Radioterapia in tratamentul cancerului

Razele X si alte tipuri de radiatii de inalta energie de la cabinetele de radiologie Brasov pot fi folosite pentru a distruge tumorile si celulele canceroase prin deteriorarea ADN-ului lor. Doza de radiatii utilizata pentru tratarea cancerului este mult mai mare decat doza de radiatii utilizata pentru imagistica de diagnostic.

Exista riscuri?

Cand sunt utilizate in mod corespunzator. Beneficiile de diagnosticare ale scanarilor cu raze X de la cabinetele de radiologie Brasov depasesc semnificativ riscurile. Scanarile cu raze X pot diagnostica afectiuni care pot pune viata in pericol. Cum ar fi vasele de sange blocate, cancerul osos si infectiile.

Citeste si...

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov – Servicii Moderne Si Accesibile! Alegeti un Cabinet Stomatologic Brasov cat mai …