Monday , March 4 2024
Noutati

Asfaltare Curti

De ce opteaza proprietarii pentru asfaltare curti?

Stiati ca in ultimii ani, multi proprietari de case si cabane opteaza pentru asfaltare curti? Exista persoane care se intreaba de ce unii oameni iau aceasta decizie, cand asfaltul este folosit in mod normal atunci cand trebuie asfaltat un drum, o strada, o autostrada, etc.

Ei bine, unele persoane considera asfaltul cea mai buna optiune pentru proprietatea lor, iar acest lucru se datoreaza mai multor motive. In continuare va prezentam informatii concrete datorita carora, oamenii aleg aceasta solutie.

Asfaltare curti: Ce contine asfaltul?

Inainte de a mentiona mai multe motive datorita carora oamenii aleg asfaltul pentru curtile lor, ar trebui sa vedem mai exact ce contine acesta. In acest fel va fi mai usor sa intelegeti motivele invocate ulterior.

Asadar, asfaltul este un amestec, iar in compozitia lui intra agregate care sunt nisipul si pietrisul. De asemenea, din compozitia asfaltului mai face parte si bitumul (obtinut din extragerea petrolului brut), care are rol de liant.

Mai exact, trebuie ca intreg amestecul de bitum cu pietris si nisip sa fie incalzit la 150 – 180 grade Celsius, iar bitumul se topeste si se integreaza in amestec, tinand practic legate agregatele.

Cand bitumul se integreaza perfect in amestec, se obtine asfaltul, care urmeaza sa fie asezat peste suprafata pregatita deja pentru asfaltare. Ulterior asfaltul trebuie sa fie compactat pentru a se obtine o suprafata neteda.

Avantajele unei curti asfaltate

Asadar, acum ca ati aflat ce este asfaltul folosit pentru asfaltare curti, este momentul sa descoperiti si unele dintre avantajele sale semnificative. Astfel, veti intelege de ce reprezinta o optiune atat de populara pentru curtile oamenilor.

1. Asfaltul este rezistent la alunecare si ofera caracteristici de siguranta

Pentru cei care traiesc in zone cu clima rece, asfaltul este rezistent la alunecare. Din acest motiv, plimbarea in curtea asfaltata este mai sigura atunci cand conditiile meteo nu sunt cele mai pirietenoase.

Asfaltare CurtiCuloarea inchisa a asfaltului ofera si alte caracteristici de siguranta, inclusiv reducerea stralucirii si capacitatea de a topi mai repede zapada si gheata.

Acesta este un avantaj important mai ales cand aveti masina in curte, pentru ca fiind topita zapada si gheata mai repede, va este mai usor sa iesiti cu masina din curte, sau sa intrati in curte.

2. Asfaltul este ecologic

Nu numai ca asfaltul este ecologic, dar este si durabil. Asfaltul poate fi 100% reciclat, necesita mai putina energie pentru a fi instalat si nu exista deseuri post-consum care provin din el.

Costurile ciclului de viata o curte asfaltata sunt scazute, deoarece poate dura pana la 20 – 30 de ani cu o intretinere adecvata.

Cand vine timpul sa inlocuiti asfaltul, acesta poate fi reciclat in alte produse care folosesc asfalt, cum ar fi sindrila sau pavajul asfaltic conventional, cu modificari minime.

3. Asfaltul este rentabil

Materialele utilizate pentru crearea asfaltului sunt mai rentabile atat in ​​ceea ce priveste cheltuielile initiale, cat si in ceea ce priveste costurile de utilizare.

Asfaltul nu are rosturi de reparat si pentru ca nu este afectat de ciclul inghet-dezghet, costurile de intretinere sunt scazute. Acesta este un avantaj pe care nu il intalnim in cazul betonului de exemplu.

4. Asfaltul este rapid de instalat

Un avantaj major fata de beton este ca folosirea asfaltului pentru calea de acces sau pentru curte, garanteaza o perioada rapida de instalare. De obicei, dureaza 1-2 zile pentru ca o alee de acces asfaltata sa fie instalata si poate fi gata de utilizare in 5 zile de la inceperea proiectului.

O curte poate fi asfaltata chiar mai repede, dat fiind faptul ca suprafata asfaltata nu este foarte mare.

Concluzie

Exista multe motive datorita carora, multi proprietari de case aleg o asfaltare curti decat sa isi paveze curtile sau sa toarne beton. Datorita rezistentei sale, datorita durabilitatii, instalarii rapide si a faptului ca este ecologic, asfaltul reprezinta o optiune foarte interesanta pentru orice curte si orice alta proprietate.

Citeste si...

Producator Termopane Brasov

Producator Termopane Brasov

Detalii care conteaza cand alegem un producator termopane Brasov Alegerea unui producator termopane Brasov de …