Sunday , July 14 2024
Noutati

Tomografie Oculara In Coerenta Optica

Ce este o tomografie oculara in coerenta optica si ce rol are?

Tomografie Oculara In Coerenta Optica (OCT) este o procedura oculara neinvaziva care produce imagini incredibil de detaliate ale ochiului interior. OCT foloseste unde luminoase pentru a face mai multe fotografii ale ochilor. In acest fel ii permite medicului dumneavoastra oftalmolog sa studieze si sa masoare straturile retinei, maculei si multe altele.

Cat dureaza o tomografie oculara in coerenta optica?

Ca si in cazul majoritatii examenelor si procedurilor oftalmologice, medicul oftalmolog va incepe prin a va forma pupilele. Pupilele tale sunt ferestrele ochiului tau, iar dilatarea lor permite optometristului sa-ti examineze intreaga retina. Punandu-ti capul pe o barbie, OCT foloseste unde luminoase pentru a scana si a forma imagini cu ochiul interior. Scanarea dureaza de obicei intre 5 si 10 minute.

Cum functioneaza o tomografie oculara in coerenta optic?

O Tomografie Oculara In Coerenta Optica produce imagini in sectiune transversala si imagistica tridimensionala a corneei si a segmentului anterior al ochiului si a retinei folosind retrodifuzarea optica a luminii similara cu ultrasonografia B-scan. Imagineaza reflexiile din interiorul tesutului pentru a oferi vederi in sectiune transversala.

Tomografie Oculara In Coerenta OpticaPrincipiul fizicii care permite filtrarea luminii imprastiate este coerenta optica. OCT ofera rezolutie inalta deoarece se bazeaza mai degraba pe lumina, decat pe sunet sau pe frecventa radio. Un fascicul optic de lumina infrarosie este indreptat catre tesut si o mica parte din aceasta lumina care se reflecta din caracteristicile subterane este colectata. Cea mai mare parte a luminii este imprastiata in loc sa fie reflectata.

Este riscanta aceasta procedura?

Tomografia cu coerenta optica este perfect sigura si poate fi efectuata in aproximativ 10-15 minute. Optometristul poate folosi picaturi de ochi dilatatoare in ochi, care va largesc pupila pentru a produce o scanare mai buna in OCT.

Veti fi asezat in fata aparatului OCT cu capul sprijinit pe un suport care il impiedica sa se miste. Echipamentul nu va va atinge ochii si va produce o imagine 3D a retinei dumneavoastra in mai putin de 15 minute. Nu trebuie sa va fie teama pentru ca nu va expuneti nici unui risc.

Dupa examinarea scanarilor, optometristul va discuta rezultatele cu dvs. si stoca scanarile in inregistrarile dvs. pentru a compara imaginile cu imaginile viitoare ale retinei dvs.

Ce conditii poate ajuta la diagnosticare O Tomografie Oculara In Coerenta Optica?

Exista multe afectiuni ale ochiului care pot fi diagnosticate cu ajutorul unui examen OCT. Bolile oculare grave se pot dezvolta in retina pe masura ce imbatranim, deoarece acestea nu sunt adesea vizibile la suprafata ochiului si pot sa nu prezinte simptome fizice. Detectarea precoce este cel mai bun aliat al nostru in tratarea acestor boli, iar OCT este cea mai buna modalitate de a monitoriza starea de sanatate a retinei .

Unele dintre tulburarile care pot fi detectate prin tomografia cu coerenta optica pentru a ajuta la diagnosticarea lor sunt:

  • Gaura maculara.
  • Incretirea maculara.
  • Edem macular.
  • Degenerescenta maculara legata de varsta.
  • Retinopatie seroasa centrala.
  • Retinopatie diabetica.
  • Membrane preretiniene.
  • Glaucom
  • Edem corneean.

Examenul OCT este foarte util pentru a ne ajuta sa stabilim daca au existat modificari ale fibrelor nervului optic, cum ar fi cele cauzate de glaucom .

OCT nu este utilizat pentru a detecta conditiile care interfereaza cu trecerea luminii prin ochi, deoarece se bazeaza pe undele luminoase pentru a genera o imagine 3D a retinei.

Cand ar trebui sa am un examen OCT?

Pentru persoanele cu varsta peste 50 de ani recomandam screening-ul bianual, deoarece acesta este grupul de varsta cu cel mai mare risc de boli ale retinei. Detectarea precoce este esentiala pentru tratamentul cu succes al majoritatii afectiunilor retinei.

Pentru cei sub 50 de ani , se recomanda un examen de Tomografie Oculara In Coerenta Optica, dupa cum este necesar, pe baza examenului oftalmologic initial. Cu toate acestea, daca va confruntati cu oricare dintre simptomele enumerate mai jos, va rugam sa ne sunati sau sa ne contactati prin intermediul site-ului web pentru a rezerva o programare pentru un examen oftalmologic astazi.
Dificultate in a vedea fetele oamenilor.

Liniile drepte apar „ondulate” sau „indoite”.

In mare parte, acestea sunt cateva dintre cele mai importante informatii referitoare la procedura mai sus mentionata.

Citeste si...

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov – Servicii Moderne Si Accesibile! Alegeti un Cabinet Stomatologic Brasov cat mai …