Tuesday , January 31 2023

Robineti Industriali

Robineti Industriali: calitate si eficienta!

In categoria produselor si armaturilor industriale intra mai multe tipuri de Robineti Industriali. Acestia se diferentiaza intre ei in functie de mai multe criterii. Exista robineti manuali si robineti de reglare. Robinetii pot fi actionati manual sau electric. Filtrele sunt o parte componenta a robinetilor. Din categoria robinetilor manuali fac parte robinetii cu bila, robinetii fluture, robinetii cu sertar pana, robinetii cu ventil si robinetii cu piston. Robinetii de reglare includ doua categorii de robineti. Aceste categorii sunt: robineti de reglare cu actionare electrica si robineti de reglare cu actionare pneumatica.

Robineti Industriali

Robinetii manuali au utilizari si functionalitati multiple. Acstia sunt destinati aplicatiilor industriale. Ei sunt folositi si pentru aplicatiile de incalzire, de ventilatie si de climatizare. Solutiile optime si complete pentru diferite tipuri de industrii sunt date de diversitatea multitudinii de Robineti Industriali. Robinetii cu bila se utilizeaza pentru controlul fluidelor. Acestia au o cadere de presiune foarte mica.

Pot fi actionati electric sau pneumatic. Ca si avantaje, regasim: robustetea, fiabilitatea si o gama foarte larga de aplicabilitate. Robinetii fluture sunt utilizati pentru controlul gazelor si lichidelor fluide sau vascoase. Pretul acestora este cu mult redus fata de un robinet cu bila. Pot fi actionati electric, pneumatic sau hidraulic.

Robineti IndustrialiRobinetii cu sertar pana izoleaza un corp de conducta. Cu ajutorul acestora se poate bloca trecerea fluidelor cum ar fi aburul, apa fierbinte, lichidele care sunt destinate transferului termic. Acesti robineti au o cadere de presiune foarte mica in pozitia deschis, in comparatie cu alte tipuri de robineti.

Robinetii cu ventil au cam acelasi tip de utilizare ca si robinetii cu sertar pana. Acestia se folosesc tot pentru izolarea unui corp de conducta. Pot fi folositi si pentru a bloca trecerea fluidelor. Robinetii cu ventil pot fi de doua tipuri: cu burduf sau fara burduf.

Robineti Industriali

Robinetii cu piston sunt robineti manuali. Fac parte din categoria Robineti Industriali. In general sunt utilizati pentru izolarea unui corp de conducta. Pot fi folositi si pentru blocarea trecerii fluidelor, cum ar fi a apei, a aburului, a acizilor, a hidrocarburilor. Robinetii de reglare pot fi cu actionare electrica, cat si cu actionare pneumatica. Sunt utilizati in cadrul aplicatiilor de incalzire, ventilatie si climatizare.